Прокуратурата даде месец за възстановяване на надвзети суми от щедър банкомат

DenNews.bg
22.06.2020
размер на текста:

Банкомат в центъра на Разград пускал суми, далеч по-големи от заявените за теглене. Случаят е от лятото на миналата година, а прокуратурата в града, по записи от камерите, е установила кои са хората, теглили пари, някои от тях - многократно, предава Нова тв.
За да бъдат избегнати тежки съдебни процедури и строги наказания, окръжният прокурор на Разград призова хората да върнат надвзетите пари и даде срок от един месец.
"Зареждането на банкомата към конкретната банка е станало през юли месец миналата година. Банката е проявила съобразителност и е извикала хората, които са теглили пари неправомерно. Тези, които са проявили разум, са възстановили дължимото, а тези, които не са пожелали да платят, са посочени в сигнал до Икономическа полиция", заяви окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.
Той добавя, че при заявени 100 лв. на банкомата, той не може да разпознае техния номинал. Вместо 5 банкноти по 20 лв., той би пуснал 5 по 50 лева.
"Банкоматът е технически изправен, но хората, които са го зареждали, са проявили несъобразителност. Те са разменили касетите на 20 и 50-левовите банкноти. Общата изтеглена сума е доста голяма. Важното е, че хората имат различен прочит на ситуацията. Някои се ядосват, че не са разбрали за този банкомат по-рано, а други са върнали цялата сума", добавя Тодоров.
По негови думи около 17-18 души са се върнали да теглят пари няколко пъти. Служителка на друга банка използвала дадения банкомат и установила повредата. Именно тя предупредила управата на институцията, че в банкомата има проблем.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети