19 нови случая на коронавирус и 33-ма излекувани за последното денонощие у нас

DenNews.bg
02.06.2020
размер на текста:

19 са новите доказани случаи на коронавирус у нас при направени 1220 PCR теста за последните 24 часа. В болница са приети 9 души, а 10 са на домашно лечение. Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България са 2 538. Активните случаи са 1 271. Това сочат обобщените данни, представени от проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.
От новите случаи два са в София. В Ямбол където има общо 15 заболели, новите случаи са 9, от тях 4 са на болнично лечение.
Над 60 000 са вече направените PCR тестове до момента. Навлизаме в един такъв етап на угасване на епидемията, в който в никакъв случай не трябва да се намалява броя на изследванията. Идеята е да се хванат клъстерните нулеви пациенти. Трябва да се обърне внимание на хората с първи симптоми на медицинския персонал и големите трудови колективи, подчерта проф. Тодор Кантарджиев.
Той съобщи и за заразени 14-годишно момиче от Сливен и бременна жена на 33-години. Коронавирусът не е опасен за плода на жената и за детето. В утробата на майката детето е защитено и то не може да се зарази, обясни проф. Тодор Кантарджиев.
Заразените медицински работници в страната остават 259. Има един нов случай - медицинска сестра в Сливен.
Излекуваните са 1 123 - те са били изписани след отрицателен резултат на PCR тест и липса на симптоми на болестта. Вчера са излекуваните са 33. Софийско РЗИ е освободило 31 души, които са били на домашно лечение и под лекарско наблюдение. Починалите с COVID-19 са общо 144 души. Новите смъртни случаи са на мъж в Пета градска болница в София; мъж на 78г. от Сливен; 62-годишен мъж от МБАЛ в Стара Загора; 66-годишна жена в Пловдив, тя е от Пазарджик, била приета в Пазарджик за лечение на диабет.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети