Стотици са с коронавирус, а хиляди са под карантина след зараза в германска кланица

DenNews.bg
18.06.2020
размер на текста:

Повече от 650 души са тествани положително за коронавируса в месопреработвателния завод в Гютерслох, в северозападната част на страната, хиляди за под след избухване на коронавируса в кланицата, съобщава БиБиСи.

Работата е обекта е спряна от сряда следобед. Досега са тествани над 1000 работници, като хиляди други все още очакват тестове. На тях и на хората, с които са влезли в контакт, им е казано да останат под карантина, докато не получат резултатите си.

Говорител на компанията Tönnies Group се извини. В отговор на епидемията местните власти затвориха училищата и детските центрове в региона до края на месеца. Канцлерът Ангела Меркел "приветства" мерките за предотвратяване на по-нататъшното разпространение на вируса в района.

В сряда страната обяви, че ще удължи забраната за големи събития до края на октомври. Това не е първият път, когато предприятие за преработка на месо се озова в центъра на огнище с коронавирус.

Миналия месец Германия прие предложение, забраняващо използването на временни работници в кланици след редица инфекции в Мюнстер и Коусфелд, Северен Рейн-Вестфалия.

Проблемът постави нов фокус върху лошите условия на труд в сектора, като някои от работещите с месо в предишни огнища съобщават, че живеят в общи помещения за настаняване.

Други страни също са регистрирали огнища в кланици, включително във Франция и САЩ, където работници в поне две хранителни предприятия са загинали.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети