11 нови случая на коронавирус в областта, по един са в Дупница и Сапарева баня, 9 са в Кюстендил

DenNews.bg
16.06.2020
размер на текста:

11 са потвърдените положителни проби за коронавирус в област Кюстендил днес. Девет от новите случи са в кв. „Изток“, едната положителна проба е на мъж от община Дупница, а другата – на жена от община Сапарева баня. От събота до днес случаите на заразени в кюстендилския квартал „Изток“, най-голямата ромска махала в областния град, вече са 12.
На заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса бе решено да бъде временно ограничено движението на територията на кв. „Изток“. Движението ще бъде ограничено във времевия интервал от 10:00 ч. до 22:00 ч., както и влизането и излизането от квартала за периода от 17.06.2020 г. до 30.06.2020 г.
В заседанието се включиха областният управител Виктор Янев, неговият заместник д-р Матей Попниколов, директорът на ОД на МВР ст. комисар Елиан Стамболийски и директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков.
Директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков ще издаде заповед, след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор, за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки в квартал „Изток“.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети