Кметът на Кочериново пусна проучване да има ли изнесени приемни за граждани

DenNews.bg
16.06.2020
размер на текста:

Да има ли кметът на Кочериново Иван Минков изнесени приемни по селата? Това се пита в анкета, публикувана на официалния сайт на Община Кочериново. Очаквано категоричен превес има отговорът „Да“, подкрепен от 83,2%-303 гласа. 10,4% или 38 души са отговорили, че не се интересуват, а 23-ма (6,3%) са отговорили с „Не, това е загуба на време“.
По-интересният въпрос е дали Минков ще се съобрази с желанието на гражданите и в третия си кметски мандат ще излезе от кабинета си, за да се среща периодично с жителите на общината и проблемите по места.
Населението на Кочериново и десетте села по официални данни е около 5000 души, но хората са силно зависими от Благоевград- за работа, образование, снабдяване, здравеопазване.
Основните проблеми са липсата на работа на територията на общината и честите проблеми с водоснабдяването. Макар в подножието на Рила планина, градът и селата често страдат от безводие заради стария водопровод и бавно отстраняване на авариите.
Макар да е ударило шестицата по географско разположение, историческо наследство и това, че е на пътя за Рилския манастир, Кочериново не успява да „улови“ и привлече туристи, извън практиката автобусите с чужденци да спират край площада, за да снимат щъркелите.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети