Китай се похвали, че вече има ваксина, която изгражда антитела срещу коронавируса

DenNews.bg
16.06.2020
размер на текста:

Китайската национална биотехнологична група (CNBG) обяви, че тяхна експериментална ваксина против коронавирус е създала антитела по време на клинични изпитания. Компанията планира да започне последна фаза на изпитания върху хора в чужди държави, информира "Гардиън".
До момента няма ваксина, при която да е напълно доказано, че може да предпази хората от вируса, който причини смъртта на повече от 400 000 души, докато в същото време множество кандидати за ваксина са на различни фази на изпитания по света.
Установено е, че ваксината, разработвана от базирания в Ухан изследователски институт, който е клон на компанията Sinopharm, е създала антитела на високо ниво при всички ваксинирани участници в експеримента без сериозни странични ефекти, показват предварителните данни от клиничен тест върху 1120 здрави участници.
От CNBG поясниха, че търсят възможности за провеждане на последната фаза на изпитания в чужбина.
Държавна медия съобщава, че кандидатът за ваксина, заедно с различна експериментална доза, разработена от звеното на Sinopharm, е предложена на китайски служители на държавни фирми, които пътуват в чужбина. Целта е събиране на още данни за ефикасността на ваксината.
Китай има пет кандидата за ваксина против коронавирус, които се тестват върху хора. Източник: news.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети