Гърция върна стотици автомобили със сръбски туристи

DenNews.bg
16.06.2020
размер на текста:

Стотици автомобили със сръбски туристи са върнати от границата на Гърция, което предизвика масово недоволството от страна на хотелиерите. Те протестират срещу продължаване на забраната до края на месеца за влизане на сръбски туристи и преговарят с правителството тази забрана незабавно да отпадне.
Вчера на граничния пункт "Промахон" на границата с България, както и на пунктове по границата със Северна Македония, не бяха допуснати да преминат в Гърция сръбските граждани, въпреки че те са платили хотелски резервации.
Собствениците на хотели заявиха пред медиите, че не са били информирани предварително и са потвърдили на клиентите резервациите.
"Не може да променяте в последния момент нареждането за свободно влизане в страната", заяви председателят на съюза на хотелиерите Григориос Тасиос и допълни, че се компрометира гръцкият туризъм пред гостите от балканските страни.
В отговор министърът на туризма Харис Теохарис съобщи, че Гърция прилага европейското решение за допускане само на граждани от Европейския съюз. Едва от 1 юли ще се позволи влизането и граждани на трети страни.
От сухопътните граници на Гърция за свободно преминаване са отворени само граничните пунктове с България.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети