Затвориха за 24 часа Община Благоевград, тестват всички служители за коронавирус

DenNews.bg
16.06.2020
размер на текста:

Сградата на Община Благоевград остава затворена за 24 часа, а всички служители и кметът Румен Томов ще бъдат тествани за коронавирус, след като главният архитект даде положителна проба. Това обяви днес градоначалникът.
Общината бе затворена в 10 часа днес, започната е дезинфекция. Служителите продължават да работят, преустановен е прима на граждани, стана ясно от думите му. „Вчера около 17.20 ч. получихме информация, че имаме заразен служител на Община Благоевград. В момента към София пътува окончателната проба, за да се установи окончателният резултат. Снощи сме дезинфекцирали цялата Община – всички кабинети, направихме списък на лицата, които са били в най-близък контакт с архитекта. В момента от РЗИ правят тестове на тези служители, и аз си направих такъв тест“, обясни кметът Томов.
Той каза още, че е нормално служителите да са притеснени, поне докато не излязат резултатите. Главният архитект Васил Тинчев е с бронхопневмония, настанен е в интензивно отделение, но е в добро състояние. Ще го замества Петя Гъркова.
„60 са служителите на Общината, които са подложени на тест. РЗИ издирва останалите контактни с Тинчев лица. Нека се надяваме, че има възможно най-малко положителни проби“, добави кметът Томов. Последно архитектът е бил на работа в четвъртък, когато не се е почувствал добре, в петък се е лекувал вкъщи и е постъпил в болница след това. А контактните на архитекта служители, които са изследвани, очакват резултатите от тестовете си под временна карантина в домовете си.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети