50-годишен рецидивист ще лежи 2 години в затвора за кражба на лаптоп и мобилен телефон

DenNews.bg
11.06.2020
размер на текста:

 Районен съд – Дупница призна 50 - годишен мъж от дупнишкото село Дяково за виновен в кражби на преносим компютър и мобилен телефон, в условията на опасен рецидив, и му наложи наказание: „Лишаване от свобода” за срок от 2 години, при първоначален „строг“ режим.
Съдът, под председателството на съдия Мая Гиздова, признава подсъдимия Васил Ч. за виновен в това, че на 18.02.2017 година, в гр. Дупница, при условията на продължавано престъпление, в съучастие с И.Г.В. (по отношение на когото производството е прекратено със споразумение № 242/22.12.2017 г.), като съизвършители са отнели от жилище преносим компютър, на стойност 260 лв. и от сергия на зеленчуков пазар – 1 брой мобилен телефон, на стойност 190 лв., или вещи на обща стойност 450 лв. Престъплението е при условията на опасен рецидив, след като Васил Ч. е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на „лишаване от свобода” не по-малко от една година и не е изтекъл предвиденият в НК петгодишен срок от изтърпяване на наказанието.

Присъдата, с която 50 – годишният мъж е обявен за виновен в кражби, при условията на опасен рецидив и му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок, пред Окръжен съд – Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети