Бетонът по Черноморието е паметник на беззаконието и безнаказаността, време е да бъде премахнат

DenNews.bg
10.06.2020
размер на текста:

Бетонът на много места по българското Черноморие е паметник на беззаконието и безнаказаността, издигнат със съдействието на много институции. Крайно време е този процес да бъде спрян, а там, където е извън закона, бетонът да бъде премахнат. Това коментира в Шабла президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод застрояването по Черноморието.
„Компетентни органи трябва да се намесят безкомпромисно, в противен случай това означава демонстрация на безсилие на държавата спрямо това безобразие“, заяви президентът.
„Демократичната и правова държава изисква непримиримост на обществото към измамата, подмяната, лъжата, към задкулисните схеми на управление“, подчерта още държавният глава. Румен Радев посочи, че саморазобличаването в последните дни с измамите с европейски средства, както и неформалните "свидетелски показания" отвън, уличаващи в задкулисни схеми на властта с едрия бизнес, подкопават ежедневно доверието в държавността и в управляващите.
Този процес може да бъде спрян с елементарно действие, е мнението на Румен Радев: "и премиерът, и всички министри да разкрият веднага цялата кореспонденция и характера й не само с Васил Божков, а и с едрия бизнес. Това e въпрос за доверието на обществото, смята държавният глава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети