Банкси с разтърсващ нов проект: Момченце захвърля Батман и Спайдърмен заради новия супергерой-медицинската сестра

DenNews.bg
07.05.2020
размер на текста:

Творецът Банкси, анонимният художник предизвикал фурор в последно време с креативните си творби, представи нов разтърсващ проект, осъществен в болница в Саутхемптън.
Монохромната картина, която е един квадратен метър, беше окачена в сътрудничество с ръководството на болницата във фоайе в близост до спешното отделение.
На картината е изобразено малко момче, коленичило до кошница, където е захвърлило куклите на Батман и Спайдърмен, а в ръката си държи кукла на новия супергерой- медицинска сестра. Ръката на медицинската сестра е протегната и насочена напред, така както изглежда Супермен по време на полет. Тя носи маска за лице, престилка с червения кръст (единственият цвят на картината), а на гърба й се развява наметало-запазена марка за супергероите.
Художникът остави бележка за работниците в болницата, която гласи: "Благодаря за всичко, което правите. Надявам се това да озари мястото малко, въпреки че е само в черно и бяло“.
Картината ще остане в болница в Саутхемптън до есента, когато ще бъде пусната на търг за събиране на пари за Обществената здравна система на Великобритания. Източник: ВВС

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети