Засилени проверки по заведенията, ще ги затварят, ако не спазват противоепидемичните изисквания

DenNews.bg
07.05.2020
размер на текста:

Засилени проверки ще се правят в заведенията, на които бе позволено да заработят. Това стана ясно от коментара пред БНТ на Кремена Стоева от БАБХ. Не всички заведения са готови да отворят, посочи тя, и не всички и са отворили в рамките на вчерашния ден. От Агенцията по храните проверяват за дистанцията между масите в заведенията, ползването на предпазни средства от персонала и хигиената в обекта.
Здравният министър разреши ползването на шлемове от персонала вместо маски. Клиентите не носят маски в заведенията, но всеки може сам за себе си да прецени дали да носи или да не носи, коментира Стоева.
Проблем пред БАБХ са остъклените тераси. Трябва да има три отворени стени, за да се приеме помещението за тераса, поясни Кремена Стоева.

Ако не се спазват препоръките, заведенията ще се затварят. При проверките на заведенията се следи и за качеството на храните и срока за годност.
Припомняме, че първоначално заповедта на министъра на здравеопазването изискваше мярка от 2,5 м разстояние между масите. От асоциацията на заведенията обаче се оплакаха, че това убива бизнеса им и не им позволява да работят. По-късно изискването за разстояние бе намалено на 1,5 м.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети