Рисунки на хора са феновете на първите спортни срещи след мерките в Южна Корея

DenNews.bg
06.05.2020
размер на текста:

Южна Корея рестартира спортния си живот пред очите на света, след като се превърна в един от позитивните примери за справянето с пандемията от коронавирус.
Смъртните случаи в многомилионната държава са едва 252, като "агресивната стратегия" на масово тестване даде необходимите резултати поне към момента.
Така в петък се подновява футболното първенство при изключително строги мерки. Бейзболният шампион вече върви, като този много популярен спорт в страната се играе пред празни трибуни.
Или... почти. Хиляди нарисувани фенове гледат мачовете.
Те са наредени по винили, които са опънати на трибуните. Така постъпиха няколко бейзболни клуба, ще го направят и футболни отбори..

К-Лигата, футболният шампионат, се чака с огромен интерес в страната и по света. Отборите ще пристигат разделени на празните стадиони, играчите ще пият вода от бутилки, на които има техните имена, а съблекалните са превърнати в помещения с отделни клетки за всеки от футболистите.
Интервютата след мачове ще са в дълъг коридор, в който репортерите ще са на не по-малко от три метра от футболистите. А, да - и едно специално ново правило - никакво плюене по терена!
Вниманието към корейската игра никога не е било по-голямо.

Десет международни медийни компании купиха правата и мачовете ще се предават в Китай, Хърватия, Великобритания, Австралия... Подобно на беларуското първенство, корейското ще бере плодовете на това, че ще се играе във време, в което зее огромна празнина във футболното ежедневие.
Преди старта на сезона, всички 1100 футболисти, треньори, съдии и персонал на клубовете бяха тествани за коронавирус, като процедурата отне около 6 часа. Нито една проба не бе положителна.
Лигата от 12 отбора стартира сезона, в който мачовете ще са редуцирани заради забавянето (началото трябваше да е в края на февруари). Вместо 38 кръга ще се играят само 27. Вече бе прието правило, че дори в случай на спиране заради нова вълна на пандемията, при завършени 22 кръга, сезонът се счита за валиден и класирането се приема за крайно.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети