5 основателни причини да носите часовник в ерата на смартфоните

DenNews.bg
05.05.2020
размер на текста:

Замисляли ли сте се, ако някой на улицата ви попита за времето, какво бихте направили? Дали ще започнете да ровите в джоба си или в чантата си, трескаво търсейки вашия смартфон? Или ще ви е по-удобно да хвърлите бърз поглед към китката си?
Според водещите тенденция в света на бижутата, все по-малко хора носят класически ръчни часовници. Повечето вече носят мобилни телефони и естествено започнаха да игнорират използването на ръчните си часовници, когато става дума за справка за часа.
До скоро часовниците бяха необходима част от съвременния живот. Хората и в миналото са разчитали на тях, за да се ориентират във все по-сложния социален и професионален живот.
Но днес, въпреки че цяло поколение млади хора е израснало без „нуждата“ от ръчен часовник, и въпреки все по-актуалния характер на нашите смартфони, все повече хора преоткриват стойността на класическите часовниците.
Защо да носите часовник?
1. Да се поддържа ниво на професионализъм.
Помислете за последния път, когато трябваше да проверите часа по време на среща или докато разговаряте с колега. Погледът към китката ви е много по-бърз и не привлича внимание от откъсването от срещата или разговора, за да намерите телефона си и да активирате началния си екран.
Плюс това, класически, елегантен ръчен часовник от Timedix визуално ще предаде въздух на професионализъм, преди въобще да ви се наложи да кажете каквото и да било.
2. За да изтъкнете личния си усет за стил.
Почти неограничената гама от материали, модели и естетика в света на часовниците означава, че независимо от личния ви стил, за вас има подходящ часовник.
Това е особено важно за мъжете, които са доста ограничени във видовете аксесоари, които могат да носят ежедневно. Всъщност, освен брачната халка, часовникът може би е единственият аксесоар, който повечето мъже носят.
Важно:
• Стилът на часовника, който носите, трябва да съответства на формалността на вашата обстановка.
• Съчетайте кожата - каишките за часовниците трябва да съответстват на обувките и колана, които носите.
• По същия начин съчетайтее метала - пръстени, ръкавели, катарами и други бижута.
3. Да оставите нещо в наследство
Един часовник е повече от начин да се каже времето. Това е един от най-верните изрази на пресечната точка на изкуството и човешката изобретателност. Часовникът, който сте избрали да носите, не само отразява вашия професионален статус и начин на живот, но и оценката ви за солидната изработка.
Висококачественият часовник е перфектното наследство. При правилна поддръжка и грижи , добре направен часовник ще надживее дори най-доброто от нас. И в правилните кръгове часовниците с отличени родословия ще спечелят много признателност и внимание.
4. Да отидете навсякъде, без да жертвате функционалност.
Що се отнася до надеждността на машините, простотата винаги е за предпочитане.
Вашият смартфон не може да ви следва навсякъде. Дори със защитен калъф от най-високия клас, телефонът ви все още е крехък и разчита на батерии. Независимо дали обичате водата или просто водите активен начин на живот, ръчният часовник е отлично решение да следите времето, без потенциално да навредите на вашия смартфон.
Освен това, за разлика от вашия смартфон, механичните часовници не разчитат на батерии. И ако часовникът ви се захранва с кварц, батериите ви вероятно ще издържат поне 2 години.
Така че, не само часовникът ще бъде по-надежден от вашия смартфон, но и ще опрости живота ви, като ви позволи да оставите телефона в колата, да излезете навън и напълно да се потопите в любимите си занимания.
5. Да се развие по-смислена връзка с времето.
Може да изглежда странно, но носенето на часовник може да промени отношенията ви с времето. Ставате по-наясно с часовете, които предстоят - по-внимателни сте как прекарвате дните си. Времето е един от най-ценните ни ресурси.
Няма ли смисъл да носим красиво, надеждно устройство, ако не ни помогне да се възползваме максимално от него?
Едно добро предложение за часовници, е марката Festina, която може да разгледате на: https://timedix.bg/festina

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети