Изграждат кътове за отдих и спорт в Червен брег и Крайници

DenNews.bg
04.05.2020
размер на текста:

Преди три години по същата програма бе изграден кът за отдих в село Сапарево, община Сапарева баня.

Две села на територията на община Дупница ще получат финансиране от ПУДООС в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда– 2020г." на тема „Обичам природата – и аз участвам". С по 10 000 лв. ще бъде финансирано проектното предложение за изграждане на детски кътове за спорт и отдих в селата Крайници и Червен брег.
Община Дупница бе входирала 3 проекта, но третият, за село Самораново, не е одобрен. В кампанията са участвали общо 900 проекта на Общини и кметства, като одобрените са едва 232.
До 5 000 лв. според регламента на кампанията ще получат по същия проект училището в село Крайници - ОУ "Христо Ботев", както и детските градини „Мечта" и „Слънце". В кампанията са участвали над 400 проекта от цялата страна, като одобрени са 132. Основните дейности по отношение на проектите на училища и детски градини са по създаване на еко-кътове, организиране на екологични събития, оборудване и учебни пособия и други образователни материали, средства и дейности, който са свързани с предмета на кампанията.
Проектите трябва да бъдат реализирани най-късно през есента на тази година.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети