Мобилна станция ще улеснява хората с двигателни затруднения при подмяната на личните документи в Дупница

DenNews.bg
29.05.2020
размер на текста:

РУ-Дупница вече разполага с мобилна станция, която улеснява обслужването на хората със затруднена подвижност при подмяната на личните документи.
От понеделник, 1 юни, гражданите с двигателни ограничения ще могат да се възползват от мобилната станция, без да се притесняват и затрудняват с придвижването до стаята за снемането на портретни снимки. Гражданите ще използват рампата за инвалидни колички, която съществува на страничния вход на РУ-Дупница и ще изчакват в подходящо за тях помещение, като снимката ще бъде правена там.
Мобилната станция е на разположение на службата в Дупница от вчера и служителите са преминали обучение.
Гражданите, чието състояние не им позволява да напускат домовете си, могат да заявят данните си в полицейското управление и мобилната станция ще ги посети на място.

166 заявления за издаване на лични документи са подадени вчера от жители на Кюстендилска област. Подадените заявления в сектор БДС в ОДМВР са 53, в РУ Дупница са подадени 60, в РУ Бобов дол 11, в РУ Рила 7, в сектор „Пътна полиция“ – 35.
Гражданите, чиито срок на валидност на документите им изтича до края на тази година, могат да подадат заявления за издаване на нови по-рано. Работното време на сектор БДС поделенията в районните управления в Кюстендилска област е от 8.30 до 17.30 ч.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети