10 месеца затвор за крадец, опразнил мазе в жк „Бистрица“

DenNews.bg
28.05.2020
размер на текста:

 3-годишен вече осъждан дупничанин влиза в затвора за извършена кражба от мазе в жк „Бистрица“.
Съдия Ели Скоклева одобри споразумение между прокуратурата и подсъдимия, който призна вината си, и наложи на Иво В. ефективна присъда от 10 месеца лишаване от свобода.
Броени дни преди Коледа миналата година подсъдимият отнел от мазе на блок в ж.к. „Бистрица“ моторен трион, електрическа бормашина, 4 бр. маламашки, 5 бр. мистрии, 4 бр. различни по размер ножове, 2 бр. тесли, гумен чук, 3 бр. пистолети за силикон, 2 бр. ножици за ламарина и др. инструменти на обща стойност 341,16 лв. от владението на Х. Х., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои. За извършване на деянието са разбити катинара и вратата към мазето, като деянието е извършено в условията на повторност. Подсъдимият е осъден условно за подобно престъпление на 13.04.2016 г.
За извършеното престъпление съдът налага на обвиняемия Иво В. наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим. Обвиняемият ще изтърпи и наложеното му наказание от 4 месеца лишаване от свобода по споразумението от 2016 г.
Групираната присъда от 10 месеца затвор е окончателна и не подлежи на обжалване.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети