Общински съвет-Кочериново като правителството-заседава с видеоконферентна връзка

DenNews.bg
27.05.2020
размер на текста:

Председателят на Общински съвет-Кочериново Елена Бозовайска насрочи заседание на местния парламент, което ще се проведе с видеоконферентна връзка. Заради въведените противоепидемични мерки в страната съветниците дебатират и гласуват докладните от домовете си, а връзката става през Месинджър.
Предстоящата сесия е насрочена за 2 юни и ще бъде втората, проведена онлайн.
„На 4 май проведохме първата сесия през Месинджър и нямаше никакви проблеми. Аз, секретарят на Общински съвет и една от колегите бяхме в зала, на дистанция и с маски, а останалите колеги се включиха от домовете си. Някои се комбинират, но също спазват дистанция и мерките“, обясни Бозовайска.
Секретарят на ОбС отчита в протокола, че сесията е проведена неприсъствено, като протоколът се води по обичайния ред-записват се изказванията и резултатите от гласуването.
На предстоящата сесия ще бъдат разгледани 11 докладни, сред които са приемането на краткосрочна и дългосрочна програми за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива и приемане на поректобюджета за 2021 година в частта му за местни дейности и на актуализираната бюджетна прогноза за 2022-2023 година. Ще бъде гласувана продажбата на общински земи и ще бъдат разгледани отчетите на читалищата на територията на общината.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети