Закритите площи на заведенията ще бъдат отворени за клиенти от 1 юни

DenNews.bg
27.05.2020
размер на текста:

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев от първи юни се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове. Изключение в заповедта се прави за дискотеките, пиано-баровете и нощните барове, които остават затворени.
Със заповедта на Ананиев от вчера вече е разрешено провеждането на концерти, театрите, сценичните прояви, занятията от танцовото, творческото и музикалното изкуство.
Със същата заповед се отварят и занималните, организирани от юридически и физически лица. Отварянето може да стане при запълняемостот общия капацитет до 30% на закрито и до 50% на открито.
Максималният капацитет на използване на залите на читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други е според квадратурата на помещението при заетост на местата не повече от 20 човека за груповите занимания, и не повече от 1 човек на 4 кв. м. площ.
Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.
Тази заповед на Ананиев е поредната крачка към отхлабване на мерките срещу разпространението на инфекцията от коронавирус, въведени през март месец с два месеца извънредно положение. От 13 май извънредното положение бе заменено с новоформулираната в закона извънредна епидемична обстановка.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети