Пазете се! С фалшиви имейли от "Български пощи" хакери се опитват да се доберат до личните ви данни!

DenNews.bg
26.05.2020
размер на текста:

 Фалшиви съобщения от името и с логото на "Български пощи" се разпращат на получатели с обещанието за награди, съобщиха от пощите.

"Наградата" е мобилен телефон, като за целта трябва да се потвърди участие, предоставяйки лични данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.) и да заплати такса.

В други случаи в съобщението се уведомява, че клиентът има пратка и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, като е необходимо да предостави данни от банкова карта и др.

От "Български пощи" ЕАД заявяват, че не изпращат тези съобщения, не провежда анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Те предупредиха, че имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват, добавиха още пощите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети