Детските градини в община Дупница отварят от днес, посещението не е задължително

DenNews.bg
26.05.2020
размер на текста:

Снимка: Архив

От днес детските градини в община Дупница възобновяват работата си, но посещенията не са задължителни до края на извънредната ситуация.
Припомняме, че министърът на образованието и науката призова родителите да оставят децата вкъщи и да ги пращат на детска, ако е крайно наложително. Родителите не са длъжни да представят медицински бележки за дните, в които децата не са на детска градина.
Всички общински детските градини в община Дупница и ясла „Пролет" отворят врати днес, 26 май.
Родителите са длъжни да уведомяват персонала на детските заведения за здравословното състояние на детето и членовете на семейството. Всички родители следва да попълнят декларация, предоставена от детските заведения за информирано съгласие и споделена отговорност. За родителите са задължителни всички противоепидемични мерки: спазване на физическа дистанция, използване на лични предпазни средства. При видими прояви на остри респираторни болести ( кашлица, хрема и др.), родителите и техните деца няма да се допускат в детските заведения.

Сутрин на входа ще се мери температурата и всяко дете ще бъде проверявано за симптоми. Допълнително ще бъдат изпратени в детските градини медицински сестри от училищните здравни кабинети. Предвиждат се по четири дезинфекции на ден. Директорите ще следят броя на децата в група да бъде около 10-12. На персонала ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства. Там където е възможно ще се осигурят различни входове за отделните групи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети