Журналисти ще присъстват на дела в Дупница и Кюстендил само с предпазни средства, заседания ще се излъчват и онлайн на сайта на съдилищата

DenNews.bg
21.05.2020
размер на текста:

 В изпълнение на решение на Съдийската колегия на ВСС, ръководствата на Окръжен съд – Кюстендил, Районен съд – Кюстендил и Районен съд – Дупница информират представителите на медиите, че ще бъдат допускани в съдебна зала при дела със значителен обществен и/или медиен интерес, по решение на съдебния състав. В съдебните зали ще се допускат журналисти след предварителна заявка и при стриктно спазване на указанията на здравните органи за ограничаване разпространението на заболяването COVID- 19, както и на настоящите Правила и мерки за работа на съдилищата в условията на пандемия.
При голям медиен интерес и невъзможност да бъдат допуснати в съдебна зала всички подали заявки журналисти, информация ще бъде подадена непосредствено след заседанието по делото от съдията - докладчик или от служителя„Връзки с обществеността“.
В зала №1 на Съдебната палата в Дупница е осигурена техническа възможност за излъчване на съдебните заседания в реално време, като те могат да бъдат наблюдавани на страницата на съда. Преценката за осъществяване на излъчване на съдебно заседание в реално време се осъществява от председателя на съдебния състав с оглед на проявен интерес към конкретно дело от обществеността или от медиите.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети