От 15-и юни ще влизаме в Гърция за почивка и туризъм

DenNews.bg
20.05.2020
размер на текста:

Пътуванията до Гърция с туристическа цел, без да има нужда от карантина при влизане и връщане от страната, ще се разрешат от 15 юни, а за Сърбия още от 1 юни, каза днес министърът на транспорта Росен Желязков пред Би Ти Ви.
От 1 юни в Гърция, без да подлежат на карантина, ще могат да влизат хора, които пътуват по бизнес, медицински лица, дипломати и за събиране на семейства. Как ще се доказват тези обстоятелства, предстои да бъде уточнено.
Влизането в страните ще става след попълване на декларация. В нея ще има данни за влизащия, телефон за връзка и деклариране на различни обстоятелства - че не е заразен с коронавирус, не е под карантина, пътува на собствен риск и е запознат с ограниченията заради коронавируса в страната домакин. Съдържанието на декларациите се уточнява. Те вероятно ще са на три езика - на двете страни (български и гръцки, примерно) и английски.
Това е било постигнато като договорка вчера на видеоконферентна връзка между премиерът Бойко Борисов и негови колеги от Румъния, Сърбия и Гърция.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети