10 000 души са евакуирани след скъсване на язовирна стена в САЩ

DenNews.bg
20.05.2020
размер на текста:

Скъсана язовирна стена причини голямо наводнение в района на американския град Детройт. Близо 10 хиляди жители в централен Мичиган са евакуирани. Повече от 50 пътя в района, северно от Детройт, са блокирани, съобщиха световните агенции.
Живеещите по протежение на реката получили спешен сигнал на мобилните си телефони да се евакуират. Той е изпратен на всички, живеещи на 10 километра от язовира.
Две училища да били отворени, за да служат като подслон на евакуираните в лошото време в района. В град Мидланд, който е на брега на река на около 15 километра от язовира, има голям химически завод. Още не е ясно дали той е заплашен от наводнение и дали това би представлявало опасност за 40-хилядния град.
Всички приюти в трите града Еденвил, Санфорд и части от град Мидланд, където тече евакуация, също са отворени и готови да приемат хора.
Властите призоваха потърпевшите да потърсят подслон при свои близки и познати в други близки градове.
В последните дни в района има интензивни и обилни валежи. Медии съобщават, че има преливане на още един язовир в района. Предупреждението е, че в следващите часове се очаква още по-сериозно покачване на водите.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети