Спецоперация срещу група за поръчкови убийства тече в София, поне трима са задържани

DenNews.bg
19.05.2020
размер на текста:

Поне трима души са арестувани при акция на Специализираната прокуратура и полицията, която тече в момента кв. "Левски" в София.
Акцията е стартирала рано тази сутрин. На адрес в квартала се извършват претърсвания и изземвания. По неофициална информация задържаните на адрес на ул."Летоструй" до момента са трима.
Според разследващите участниците в престъпната група са организирали и извършили поръчковото убийство на бизнесдамата Станка Марангозова.
46-годишната жена бе убита на 10 октомври м.г. Тя беше застреляна в главата от преминаващ край паркирания й автомобил моторист, докато говорила по телефона. Трупът й бе открит от мъжа, с когото живеела на семейни начала, а до тялото имаше бяла роза. Убиецът остави три гилзи на местопрестъплението, а проектилите бяха намерени в автомобила на Марангозова.
Бизнесдамата бе обвиняема за документни измами на стойност от 1,4 млн. лева, след като през 2011 г. бе задържана по разследване за измами, пране на пари и участие във финансови пирамиди за над 65 млн. лева.
Към момента от МВР и прокуратурата не са дали официална информация за спецоперацията.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети