Децата и юношите на Марек възобновяват тренировки

DenNews.bg
12.05.2020
размер на текста:

Децата и юношите от школата на Марек възобновяват тренировки от 14 май, съобщиха от ръководството на клуба. Заниманията ще се провеждат на терените на стадион „Бончук“ и в жк „Бистрица“, където изкуствената тревна настилка бе подменена с нова по-модерна. Самите тренировки ще стават на групи от по максимум 10 души, за да се спазват противоепидемичните мерки.
Както е известно, тренировъчните занимания в Марек бяха прекъснати за повече от 2 месеца, заради опасността от разпространение на коронавирус. Със заповед на министъра на здравеопазването от днес се допуска упражняването на колективни спортове за аматьори на открито, без състезателен характер и без публика, с участието на до 10 човека, при спазване на противоепидемичните мерки, и без да се допуска използването на бани и съблекални.
„Децата от нашата школа отново започват тренировки на терените на стадион „Бончук“ и в жк „Бистрица“. Разбира се, ще се съобразим с наложените мерки и ще се тренира на групи от по 10 души и при спазване на дистанция. Спазваме стриктно препоръките на Националния оперативен щаб и Министерство на здравеопазването“, изтъкна президентът на Марек Цветан Видински.
Що се отнася до представителния отбор на клуба, Видински обясни, че за начало на тренировъчен процес е набелязана датата 22 юни.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети