Тестват за коронавирус всички 11 млн. жители на Ухан

DenNews.bg
12.05.2020
размер на текста:

 Китайският град Ухан изготвя планове за тестване на цялото си население от 11 милиона души за Covid-19, съобщават държавните медии, цитирани от БиБиСи.

Според информацията, ланът е в начален стадий, като всички райони в Ухан са получили указания да представят подробности как може да се направи тестване в рамките на 10 дни.

Планът е в ход след като Ухан, където за първи път се появи вирусът, регистрира шест нови случая през уикенда. Ухан, който бе под строга блокада в продължение на 11 седмици, бе отворен на 8 април.

Според доклада на The Paper, цитиращ разпространен вътрешен документ, на всеки район в града е било казано да изготви 10-дневен план за тестване до обяд днес.

Всеки район е отговорен за изготвянето на собствен план въз основа на числеността на населението им и независимо дали в момента има активно огнище.

В документа, който се описва плана за тестване като "10-дневна битка", се казва също, че по-възрастните хора и гъсто населените общности трябва да са с приоритет, когато става дума за тестване.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети