Изправят пред съда дупничанин, държал кокаин в гаража и римски монети в гардероба си

DenNews.bg
11.05.2020
размер на текста:

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу дупничанин за извършени от него престъпления по чл. 278, ал. 6 и по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Обвиняемият обитава втори жилищен етаж от сграда на ул. „Калоян“ в гр. Дупница и е съсобственик на построения в имота гараж.

На 19.06.2019 г. служители на РУ на МВР гр. Дупница в група „Противодействие на тежката престъпност“ получили оперативна информация, че той държи с цел разпространение и без разрешително високорискови наркотични вещества. Същия ден, в присъствие на поемни лица, било извършено претърсване. В.А. се държал арогантно, бил видимо напрегнат и изнервен, оспорвал законността на действията на органите на реда.

На маса в гаража била намерена и иззета пластмасова кутийка с капаче, съдържаща полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество. При извършения полеви наркотест то реагирало на кокаин. Стойността му възлиза на 1333,20 лева, а количеството, достатъчно за 12 дози.

Освен това, в гардероб в спалня, той държал археологически обекти – бронзови монети - на Гордиан ІІІ (238-244 г.) и Лициний ІІ (317-324 г.) Същите не били идентифицирани и регистрирани по съответния ред.

Предстои делото да продължи в съда.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети