7 обществени обекта с предписания за извънредните мерки в област Кюстендил

DenNews.bg
01.05.2020
размер на текста:

Продължава ежедневното извършване на съвместни проверки от страна на РЗИ – Кюстендил, органите на МВР и представители на институциите, имащи контролни функции, относно спазването на въведените противоепидемични мерки от всички физически и юридически лица, собственици или управители на обекти с обществено предназначение, които предоставят услуги на гражданите. Това информират от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.
За периода от 27.04.2020 г. до 30.04.2020 г. са извършени 82 съвместни проверки на обекти, от които по сигнал са три. Издадени и връчени са 7 предписания за спазване на противоепидемичните мерки. Основните мерки, които са предписвани към момента, се състоят в осигуряване на лични предпазни средства и дезинфектанти, провеждане на филтър, дезинфекция и редовно проветряване на помещенията. Към момента не е установено неизпълнение на издадените предписания.
През същия период са извършени 158 съвместни проверки на лица, поставени под домашна изолация, информират още от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.
Извършени са 2 проверки за контрол по спазване на изискванията за опазване на чистотата на населените места. Не са налагани административно-принудителни мерки.
Към днешна дата 2 339 е общият брой карантинирани лица на територията на област Кюстендил. От тях 495 лица в момента са под карантина.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети