Децата могат да посетят гората с мислите и спомените си, за да отбележат празника й

DenNews.bg
06.04.2020
размер на текста:

В момента възрастни и деца може да сме отдалечени от гората заради извънредните мерки, но това не значи, че децата не могат да отбележат Седмицата на гората. Природен парк „Рилски манастир“ кани малки и по-големи да се включат в инициатива за детско творчество под наслов „Моят разказ за гората“.
Тя е алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., която по традиция се провежда в първата пълна седмица на месец април, тази година от 6 до 12 април. Изпълнителна агенция по горите, в това число и ДПП „Рилски манастир“ отправя предизвикателство към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората.
Докато са у дома, децата могат да си спомнят свои преживявания, емоции, случки в гората или просто да използват въображението си, за да творят. Целта на инициативата е да се насърчават младите хора да споделят своите емоции чрез творчество, както и да постави акцент върху гората и възпитанието на подрастващите в любов и грижа към природата. Няма ограничения за възраст, както и за жанра на произведенията. Своите истории, разкази, стихове, есета или снимки на рисунки, придружени с името, годините, телефон за връзка, града, в който живеят и училището, в което учат, малките природолюбители могат изпращат на ел. адрес: press@iag.bg или dpprilski_manastir@iag.bg или dpprm@abv.bg до 30 април 2020 г. Всички произведения ще бъдат публикувани на страницата на агенцията и нейните структури.
През есента, на всички участници в инициативата ще бъде предоставена възможност да се включат в кампании по залесяване, напътствани от лесовъди и горски служители.
Всички събития, свързани с отбелязването на Седмица на гората се отлагат за неопределено време.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети