Над 4 млн. ле. са събрани от дарения по сметката на здравното министерство

DenNews.bg
30.04.2020
размер на текста:

Над 4 милиона лева са постъпили от дарения по сметката на Министерство на здравеопазването. Над един милион лева са с изрична воля на дарителя за какво да отидат. Близо три милиона лева са без воля на дарителя и ще се вложат в лични предпазни средства. От събраните пари ще бъдат заделени и средства за лекарства.

Дарения са постъпили и в натура от различни дарители - маски, дезинфектанти, шлемове, костюми и др.
От депутатските и министерски заплати в сметката на Министерство на здравеопазването са постъпили 1 523 572 лева като от Народното събрание са постъпили над 1 милион лева. Парите ще отидат за тестове.
Постигнато е разбирателство между личните лекари и Министерство на здравеопазването. Вчера цял ден здравният министър е разговарял с ръководството на организацията на личните лекари, а вчера късно вечерта е подписано споразумението с лекарите. Дава се възможност и в други дни, освен вторник и четвъртък, да се правят имунизации и реимунизации. Става въпрос за лекарски практики с много деца, на които няма да могат да се справят само в тези два дни. Това обаче трябва да става при спазване на всички противоепидемични мерки и при недопускане на сливане на различни потоци от пациенти.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети