Работници на "Карфур" в Белгия излязоха в стачка, искат защитно облекло

DenNews.bg
03.04.2020
размер на текста:

 Шест белгийски клона на "Карфур" бяха затворени в петък сутринта заради стачка на персонала, който поиска защитно облекло и по-добро заплащане по време на кризата с коронавируса, информира "Политико".

От компанията потвърдиха, че магазините са били затворени сутринта, но подчертаха, че след това са подновили работа. Профсъюзът CSC, който представлява персонала в хранителните магазини, обяви, че работниците настояват за "по-голямо уважение" за работата им на фронтовата линия в битката срещу коронавируса. Представител на синдиката каза, че работниците трябва да получат по-добро заплащане и по-голяма защита в магазините.

Синдикатът вече получи предложение от управата на "Карфур", но не смята, че е достатъчно добро.

Супермаркетите в момента правят много пари. Мисля, че не е толкова трудно да се отделят част от тези пари за мъжете и жените, които поемат толкова голям риск, подчерта представителят на синдиката. От "Карфур" не разкриха подробности за водените преговори.

Според данни за дребната търговия продажбите в хранителните магазини значително са се увеличили в Европа по време на кризата. Но в същото време от индустрията твърдят, че магазините също имат по-големи разходи от обичайното, особено за допълнителен персонал и защитата им от вируса.

Не се изключват и още стачки.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети