Вече 1387 са потвърдените случаи на коронавирус у нас

DenNews.bg
28.04.2020
размер на текста:

39 са заразените с коронавирус у нас през последното денонощие. Така общият брой вече е1387 души. От новите случи два са на деца, а три на медицински персонал, съобщиха на редовния брифинг от Националния кризисен щаб. Лекар от "Софиямед" е дал положителна проба за COVID-19, както и двама санитари от "Пирогов".

222 са излекуваните лица, като нови 16 са преборили болестта, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

Починали са още двама души за изминалото денонощие - в неврологичната клиника във Видин. Става въпрос за жена на 77 г и мъж на 72 години. И двамата са с иунсулт, диабет и други придружаващи заболявания.
Общо 58 души са починалите до сега.
В цялата страна има 301 души в болници и 39 в интензивни отделения.
11 от новите случаи на коронавирус в последните 24 часа са от огнището в Дома за възрастни хора в село Гара Орешец. Положителни са тестовете на 8 от настанените там, както и на трима души от персонала, съобщава Нова телевизия. Така общият брой на заразените домуващи и персонал става 15 от общо 41, показват повторните проби, взети в социалното заведение. Възрастните хора там са носители, не са заболели, и дано остане така, подчерта д-р Ангел Кунчев. Сигурно е имало неглижиране на правилата, но при такава инфекция е неминуемо разпространението на вируса, каза още той.
От НОЩ съобщиха, че от полунощ са премахнати КПП-тата пред кварталите Филиповци и Факулетата.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети