Прокуратурата води наказателни производства срещу дупничанин и кюстендилец, нарушили наложената им карантина

DenNews.bg
27.04.2020
размер на текста:

Продължават да се завеждат наказателни производства, водени от районните прокуратури в гр. Дупница и гр. Кюстендил, за нарушаване на противоепидемичните мерки в словията на обявено извънредно положение в страната

 

Под ръководството на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по образувано досъдебно производство срещу Р.С. (на 45 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. ал. 1 НК.

Той е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 22.04.2020 г. в гр. Дупница, по време на обявено извънредно положение, нарушил въведените на територията на страната противоепидемични мерки. По предписание на Регионална здравна инспекция, от 09.04.2020 г. мъжът бил длъжен да спазва 14-дневна карантина. Въпреки това той напуснал посочения от него адрес в ж.к. „Химик“ в гр. Дупница, като с това действие извършил престъпно деяние, вследствие на което е бил привлечен към наказателна отговорност.

Обвинения за същото престъпление са получили други седем лица, поставени под карантина на адреси в гр. Дупница, гр. Бобошево и гр. Бобов дол.

Прокуратурата в гр. Дупница разследва и нарушаване на противоепидемичните мерки на 16.04.2020 г., когато в заведение „Ерика“ в града било констатирано струпване на хора.

 

Районна прокуратура – Кюстендил наблюдава досъдебно производство, образувано срещу С.Б. от Република Северна Македония, обвинен за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

На 21 04.2020 г. мъжът влязъл на територията на Република България през ГКПП Гюешево, като бил длъжен да спазва задължителна 14-дневна карантина и да не напуска посочения от него адрес. Вместо това, още на следващия ден, той се явил в сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Кюстендил за регистрация на МПС – теглич.

 

В Районна прокуратура - Кюстендил се разследват и седемнадесет производства, образувани във връзка с подадени декларации с невярно съдържание при преминаване на временно изградени КПП в областта - в с. Нов чифлик и с. Цървеняно.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети