Българи са арестувани за източване на банкомати в Баку

DenNews.bg
24.04.2020
размер на текста:

Двама български граждани, заподозрени за извършването на киберпрестъпления срещу азербайджанския банков сектор, са арестувани в Баку, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.
По време на разследването срещу Мариан Стойчев и Владислав Младенов е било установено, че двамата, използвайки специални устройства, микросхеми и т.н., са източвали банкомати на територията на столицата Баку, уточниха от пресцентъра на МВР на Азербайджан.
При разпитите, Стойчев и Младенов са обяснили, че след като получат пълната информация за картата, е трябвало да преведат парите от сметката в други сметки, открити с фалшиви документи в чуждестранни банки. Това е ставало заедно с останалите членове на организираната престъпна група в европейски държави.
От азербайджанското вътрешно министерство подчертават, че благодарение на професионализма на служителите на Управлението за борба с организираната престъпност, извършването на престъплението е било предотвратено своевременно. Срещу задържаните е повдигнато обвинение по няколко члена от Наказателния кодекс, свързани с незаконно притежаване на компютърна информация, използване на електронни носители на данни и други.
Взета им е мярка за неотклонение "задържане под стража".

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети