Повдигнаха обвинение и на двамата пътници от джипа, убил Милен Цветков

DenNews.bg
22.04.2020
размер на текста:

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност двамата пътници от джипа, с който Кристиан Николов помете автомобила на журналиста Милен Цветков и причини смъртта на му на кръстовище в София.
В Софийска районна прокуратура са докладвани материали, отделени и изпратени по компетентност от Софийска градска прокуратура, касаещи престъпни действия на Симона Ц. (приятелка на Николов) и Георги Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов).
След преценка и анализ на наличните по делото доказателства е изготвено постановление за привличане към наказателна отговорност на двамата по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК. Те са обвинени за това, че на 21.04.2020 г., в гр. София, пред надлежен орган на властта – разследващ полицай при СРТП – отдел „Разследване“ – СДВР, съзнателно затаили истина по отношение на станали им известни факти и обстоятелства, свързани с предмета на доказване по друго наказателно производство (воденото срещу Кристиан Николов за предизвикано от него ПТП след употреба на наркотични вещества и причинена смърт на друг участник в движението).
Спрямо двамата обвиняеми са взети мерки за неотклонение - гаранция в пари в размер на по 10 000 лева за всеки. Разследването продължава.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети