Отпаднаха времевите прозорци за влизане и излизане от София

DenNews.bg
21.04.2020
размер на текста:

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя часовите ограничения за влизане и излизане от София.
Това е станало след спешна среща с премиера Бойко Борисов, поискана от вътрешния министър Младен Маринов и директора на СДВР главен комисар Георги Хаджиев.
София беше затворена до второ нареждане по искане на Националния оперативен щаб преди Великден заради хиляди тръгнали на път по време на пандемията от коронавирус.
"От днес, 21 април, гражданите, които отиват или се връщат от работа с личен автомобил, ще могат да влизат и излизат в София по всяко време срещу декларация. В декларацията ще трябва да бъдат посочени и работното място, и телефонът на работодателя", пише в заповедта на Кирил Ананиев.

С новата заповед можете да се запознаете тук

Тази сутрин опашката от автомобили на магистрала "Тракия" в посока София е около 5 километра, има сериозен поток и от Перник, а на АМ "Хемус" е по-спокойно.


От днес поетапно се възстановява и извършването на женски и детски консултации, детски имунизации и плановият прием в болница. Детските и женските консултации ще се извършват след предварително записан час, като пред кабинетите не трябва да се струпват хора. Разстоянието между двама чакащи трябва да е не по-малко от метър и половина, се посочва още в заповедта.

Пациентите трябва да бъдат с лицеви маски. При съмнение или при минимални симптоми на болестта новоприетите в болница ще бъдат изследвани за COVID-19 в рамките на 24 часа след хоспитализирането им.
Остава в сила ограничението за свижданията в болниците. Продължава ограничението и за присаждане на органи от трупни и живи донори.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети