Ветераните помолиха Путин да отложи парада за 9 май

DenNews.bg
15.04.2020
размер на текста:

 Организации на ветераните от запаса в Русия попитаха руския президент Владимир Путин дали не може да се отложи Парада на победата в Москва. Това се казва в съобщение, цитирано от ТАСС.

Те предлагат да се отложи парада за по-късна дата, когато се поуталожи ситуацията с коронавируса.

Обръщението е подписано от президента на Руската асоциация на героите Владимир Шаманов, председателя на Общоруската обществена организация на ветераните от войните, труда въоръжените сили и правоохранителните органи Владимир Епифанов и ръководителя на Общоруската обществена организация на ветераните на Въоръжените сили на Руската федерация Виктор Ермаков.

"От името на цялото общество на ветераните Ви молим да поемете сложното, но както смятаме - справедливо решение за провеждане на военен парад на друга дата, когато в съответствие с епидемиологичната ситуация парада ще стане не заплаха, а истинско тържество на мира и сигурността за всички негови участници", се казва в съобщението.

"За съжаление, ситуацията в света доведе до това, че тази година 9 май е дата, на която да се гарантира здравната безопасност при провеждането на парада е невъзможно", установиха ръководителите на ветеранските организации.

Те подчертават, че мероприятието не може да се състои под заплаха за здравето на неговите участници и гости.

"По наше мнение, това решение (за отлагане на парада - бел. ТАСС) ще послужи за проява на уважение към ветераните, които са се сражавали за бъдещето на страната, на военнослужещите, които сега стоят на стража за Родината и на всички наши граждани, които отбелязват Деня на Победата като основен празник на нашата Велика Русия", допълват авторите на обръщението.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети