Движението с кола и обществен транспорт в Москва само със специално разрешително

DenNews.bg
15.04.2020
размер на текста:

Задължителен режим за движение на личните коли и обществения транспорт въвеждат в Москва заради пандемията от коронавирус, съобщи японското издание Hokkaido Shimbun. За новия режим кметът Собянин обяви на 11 април.

Режим на карантина и забрана да се напускат местата за живеене беше въведен в столицата на Русия преди две седмици, но ситуацията не се промени - в Русия на денонощие болните се увеличават с 2500 - 2800 души през последните няколко дни. Затова градските власти сега разрешиха само ходенето пеша. Подобно ограничение беше въведено и в централния руски град Новгород.
Разрешение е нужно и за пътуване из града с такси, метро и друг вид обществен транспорт. За получаване на разрешение за пътуване до работното място и по други поводи се подава еднократно заявление до градските власти, в което фигурира името и крайният адрес, а на смартфона на заявителя идва 16-цифрено число и QR-код. Предвидено е и получаване на такова разрешение и по телефона. За посещаване на големи магазини и супермаркети извън чертите на града могат да се получат до две разрешения седмично. Ограничителният режим ще бъде в сила от днес до 30 април.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети