Полицията издирва по видеоклип участници в литургии, нарушили мерките в Самоков

DenNews.bg
14.04.2020
размер на текста:

Районна прокуратура – Самоков води разследване за нарушаване на противоепидемичните мерки при масово събиране на хора пред църква в града. Досъдебно производство е образувано за извършено престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.
В постъпилите от РУ на МВР гр. Самоков материали се посочва, че на Цветница, 12 април, от 10 ч. до 11 ч. и от 17 ч. до 18 ч., в ромската махала в Самоков, пред храм „Божия Църква България“, били нарушени наредба, правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест (COVID-19). Деянието било извършено по време на пандемия и извънредно положение.
В хода на разследването ще бъдат разпитани лица, участвали в подготовката на въпросните мероприятия с цел да бъде установено по чия инициатива те били проведени. Следва да се уточни броят на хората, присъствали на събиранията пред черквата. Предстои да бъде назначена видеотехническа експертиза на магнитния носител с информация и да се установят лицата в заснетия клип. Същите ще бъдат разпитани в качеството на свидетели.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети