Ивайло Константинов и Людмил Найденов оглавиха комисии в БФВ

DenNews.bg
01.04.2020
размер на текста:

Българската федерация по волейбол изисква клубовете с право да участват в Суперлигата за следващия сезон да декларират възможността и готовността си най-късно до 30 май, съобщиха от БФВ. След тази дата Управителният съвет ще заседава, за да определи формата за новото първенство.

Президентът на федерацията Любомир Ганев прие оттеглянето на Станислав Николов като управител на „Волей Промоушън“, търговската компания към федерацията. Вместо него на поста застава Валентин Помаков. Вчерашното заседание на Управителния съвет определи и председателите на комисии във федерацията. Президентът на Марек Юнион-Ивкони Ивайло Константинов оглави комисията по маркетинг, обществени поръчки и финанси. Пенчо Ангелов застана начело на съдийската комисия, а д-р Динко Захариев на медицинската. Станислав Николов бе определен за председател на трансферната, а Милко Багдасаров на комосията по плажен волейбол. Витка Дончева ще отговаря за отчитането дейността на клубовете, роденият в село Баланово Борислав Кьосев ще отговаря за ветераните, а Елена Тодоровска стана председател на апелативната комисия. До края на годината комисията за детско-юношески волейбол продължава да ръководи Верка Николова, а от следващия сезон застъпва Евгени Иванов-Пушката. Управителният съвет сформира и треньорска комисия, която ще ръководи друг бивш национал, сега мениджър на Марек Юнион-Ивкони – Людмил Найденов. Вицепрезидент с ресор „Институционална логистика“ става Петър Кънев.

Нови членове на федерацията са „Вихър“ (Вълчи дол) и „Осъм“ (Ловеч). Шефовете на волейбола приеха предложението на Верка Николова за финансиране на отборите, които участват във финалите на първенствата за подрастващи.

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети