Горското в Дупница е в готовност да включи техника и служители в извънредни събития около снега и коронавируса

DenNews.bg
01.04.2020
размер на текста:

Цялата налична техника и служители на Държавно горско стопанство-Дупница е готова да се включи за доставките на лекарства и харни на възрастните хора в селата, ако се усложни ситуацията с коронавируса или има усложнение на пътната обстановка.
Това е гарантирал директорът на ДГС Пламен Поюков в разговор с кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев тази сутрин. "Приятно е винаги да чуеш, че можеш да разчиташ на цяла една организация, не само с човешка помощ, но и с техника. Аз им благодаря за тази готовност, защото общината не е никак малка, още повече, че има отдалечени села. На този етап Общината се справяме и се надявам, че ще продължим да се справяме, без да е нужна допълнителна помощ. Още повече, че с дисциплината и самосъзнанието, което показват по-голямата част от жителите на общината, а надявам се и в България, много скоро тази криза ще приключи и ще започне оздравяването. От село Бистрица днес получих уведомление със списък от кмета Кирил Огненски за 10 жители, които са в готовност с всичко възможно да се включат като доброволци по всяко време за каквито и да било дейности по време на извънредните мерки", обясни градоначалникът, Жителите на Бистрица са доказали, че не щадят сили в доброволни акции и могат бързо да реагират с джипове и човешка сила.

"Отделно от това, имаме други 14 доброволци в Дупница, които също са заявили да помагат при нужда. Спортни клубове от града също се обаждат и предлагат да бъдат като доброволци в помощ, ако е необходимо. Вярвам, че и други ще се включат в следващите дни. А когато положителното надделее над негативното, то тогава успехът е неминуем. Благодаря на всички за готовността, която имат, защото това говори много за характера на всеки един от тях. Но аз съм убеден, че няма да се стигне до техните услуги, защото българинът винаги е показвал, че когато трябва, може да бъде отговорен и скоро тази лоша приказка ще свърши", коментира инж. Чимев.
"Поискахме от ЧЕЗ да направят пълна проверка на общинската болница относно захранването с електричество, както и на генератора. Немислимо е в тази обстановка да има проблеми. Буквално минути след молбата ни, проверката е вече в ход на място. Има ли пропуски, ще се отстраняват веднага", допълни Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети