Италия достигна пика на заразата, шести ден в Ломбардия новите случаи намаляват

DenNews.bg
01.04.2020
размер на текста:

За шести пореден ден в най-тежко засегнатата от епидемията от новия коронавирус италианска област Ломбардия се наблюдава намаляване на новите случаи на зараза, пише в. "Република".

Новите случаи на зараза в северния регион през последните 24 часа са 1047, а вчера бяха 1154, а преди два дни - 1592.
Спад има и в броя на починалите, които за последните 24 часа са 381. Общият брой на смъртните случаи в Ломбардия възлиза на 7199. Вчера там починаха 458 души, а преди два дни - 416.
Днес в Милано и района му има нови 235 случая на зараза, а вчера те бяха 347, което е доста по-малко дневно увеличение в сравнение с данните от 26 март, когато там имаше 848 нови случая.
В най-засегнатите райони на Ломбардия също има нов дневен спад на случаите на зараза. В Бреша те са 154, в Бергамо - 138, а в Монца - 100. В района Лодиджано, където беше първото огнище в Ломбардия, новите случаи са едва 29.
Същевременно ръководителят на италианския Висш институт по здравеопазване Силвио Брусаферо заяви на пресконференция, че Италия е достигнала пика на заразата, предаде АНСА.
Той обаче предупреди, че това не означава, че е превзет връх, а че страната се намира на така нареченото плато на заразата и предстои да се започне слизането от другата страна. Брусаферо препоръча всички да продължат да бъдат предпазливи. Италия има и нужда от по-бързи тестове за откриване на антитела у хората, допълни той.

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети