Пропуснатият заради грипа и коронавируса материал няма да влиза в матурите

DenNews.bg
09.03.2020
размер на текста:

Пропуснатият заради епидемиологичната обстановка (грипната ваканция и коронавирус) учебен материал, който не е взет, няма да бъде даван на предстоящите матури. Това заяви зам.-образователният министър Таня Михайлова. ю
"Мислим дали част от материала, който не е усвоен качествено, да не се усвоява догодина. Такъв материал няма да влиза в матурите тази година", каза тя.
До момента не се мисли за удължаване на втория срок, респективно на учебната година, както и да се местят дати за провеждане на зрелостни изпити. Ако се налага, ще бъде обсъдено, стана ясно от думите на зам.-образователния министър. За дати за олимпиади и национални състезания тепърва ще се мисли – например всички учебни състезания за 14 март са отложени. Отменени са и всички "зелени" и "бели" училища. Михайлова потвърди, че в Плевенска и Габровска област (където има по два потвърдени случая на коронавирус) ваканцията продължава до второ нареждане. Отсъствия за непосещение на детска градина и ясла, докато официално има грипна ваканция, не се пишат!
„Когато е грипна ваканция, най-добре е с книга у дома”, посъветва тя.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети