Съдът постанови постоянен арест за дупничанин, блудствал с 9-годишно момиче

DenNews.bg
04.03.2020
размер на текста:

 Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова взе мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Йордан Е. 33 - годишният мъж е привлечен като обвиняем за блудствени действия с момиче, ненавършило 14- годишна възраст, негова малолетна родственица. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като обвиняемият е бил осъждан 3 пъти за кражби. Деянието, за което му е повдигнато обвинение от прокурор Ангел Байрактарски, от Окръжна прокуратура - Кюстендил представлява тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда „лишаване от свобода“ за срок от 5 - 20 години.

Обвиняемият е задържан на 02.03.2020 г., по досъдебно производство, за това че на 28.02.2020 г., в частен дом в гр. Дупница са извършени действия с цел да се възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице, ненавършило 14- годишна възраст / момиче на 9 години / - престъпление по чл. 149, ал.5, т.3, във вр. с чл. 149, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б. „б“ от НК.

Съдът намира, че са налице достатъчно доказателства, обосноваващи извод за съпричастност на обвиняемият към престъплението, за което е привлечен. Предвид факта, че е осъждан 3 пъти, съдът приема, че е налице и втората предпоставка по чл. 63, ал.1 от НПК, а именно че съществува и реална опасност Й. Е. да извърши друго престъпление. Съдът счита, че най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, отговаря най- пълно на целите визирани в НПК.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил подлежи на обжалване пред САС.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети