116 души под карантина са проверени за ден в област Кюстендил, няма установени нарушения

DenNews.bg
31.03.2020
размер на текста:

116 души под задължителна карантина са проверени вчера от служители на ОДМВР и РЗИ в Кюстендилска област. Нарушения не са установени.
Продължава стриктно изпълнение по спазване и контрол на предписаните мерки в заповедта на министъра на здравеопазването. Ежедневно се обработва информацията за завърналите се от чужбина жители на Кюстендилска област и се правят проверки за спазването на задължителната домашна карантина. Напомняме, че отклонилите се от тази мярка попадат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.
Продължават стриктни проверки на изградените КПП. За Кюстендил те са в с. Цървеняно, с. Нов чифлик, с. Жиленци и на изхода на Кюстендил при разклона за с. Соволяно.
Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес, възникналите други спешни обстоятелства се попълват в декларацията, екземпляр от която се оставя на КПП-то. Препоръчително е пътуващите да имат два попълнени 2 екземпляра на декларациите. Ако пътуващите нямат бланка на декларацията, ще им бъде предложена на контролно-пропускателния пункт.
Продължават автопатрулните обходи на полицейски служители в населените места, паркове и градини, за недопускане събиране на хора и излезли на разходка, установени нарушители на тази разпоредба ще бъдат санкционирани.
Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, трябва да спазвате противоепидемичните указания за задължително отстояние и бъдете с маски пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 29 заявления за издаване на лични документи.

Припомняме, че със Закон за мерките и действията по време на извънредното положение се удължава срокът на валидност на личните карти и свидетелства за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети