Жителите на област Кюстендил показват дисциплина по отношение на мерките за коронавируса

DenNews.bg
25.03.2020
размер на текста:

Жителите на област Кюстендил показват сравнително висока дисциплина по отношение на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това е заключение на полицията, чиито служители са на първа линия в работата с гражданите спазване на обществения ред.

За момента няма случаи на грубо нарушаване на забраните за масови събирания, включително и в ромските махали в областта.


Преминаването на гражданите през пунктове, изградени на вход/изход на Кюстендил, се допуска само при неотложност на пътуването – полагане на труд в друго населено място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянния адрес. Тези случаи се удостоверяват със служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност. За улеснение на гражданите МВР изработи бланка на декларация, която вчера бе обновена, за попълване при необходимост. Формулярът е достъпен на интернет страниците на МВР.
Без нарушения на обществения ред се осъществява преминаването през КПП-тата след въвеждането им.
Под забрана са посещения на паркове, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.
Полицейски служители предупреждават гражданите, които са в нарушение на ограничителните противоепидемични мерки.

 

Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, трябва да спазвате противоепидемичните указания за задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 30 заявления за издаване на лични документи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети