Владимир Каролев е арестуван за нарушаване на карантина

DenNews.bg
25.03.2020
размер на текста:

Икономистът Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа за нарушаване на извънредните мерки. Самият той съобщи за ареста с гневен пост във Фейсбук, в който заплашва да съди държавата, а информацията е потвърдена и от полицията. Оттам уточняват, че задържането е по Закона за нарушаване на карантината. От два дни Каролев описва подробно в социалните мрежи, как преминава блокадите на път за Банско, после споделя за планински разходки в Разложко и т.н.

„Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!“, пише Каролев във "Фейсбук".

"Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример." Това заяви главният прокурор Иван Гешев, потърсен за коментар.
Припомняме, че прокуратурата обяви, че българите масово не спазват наложената им 14-дневна карантина за коронавирус.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети