ОДМВР Кюстендил призовава да спазваме мерките, проверки вървят в цялата област

DenNews.bg
24.03.2020
размер на текста:

Продължават проверките на служителите от ОДМВР за стриктно спазване на противоепидемиологичните мерки.
От полицията призовават жителите на Кюстендилска област, завърнали се от чужбина, стриктно да спазват задължителната домашна карантина, за да не попаднат под наказателно преследване. За установените такива случаи ще бъдат образувани досъдебни производства за престъпление, съгласно разпоредбите на Наказателния кодекс.
Продължават стриктни проверки на изградените на вход-изход на Кюстендил КПП. Допуска се влизане и излизане само при неотложна необходимост – отиване на работа, здравословни причини и завръщане по постоянен или настоящ адрес.
За да се избегнат излишни струпвания и опашки от граждани пред общините и гишетата на сектор „Български документи за самоличност“ за смяна на адрес и отразяването му в личните карти, в спешен порядък бе изготвена бланка за декларация. Тя ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове, които бяха изградени във връзка с изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въведоха нови противоепидемични мерки от 21 март 2020 г.


От ОДМВР припомняте, че Народното събрание реши срокът на валидност на личните карти и СУМПС, който изтича в периода от 13 март до 31 октомври 2020 г., се удължава с 6 месеца.
Ако имате неотложна нужда да смените личните си документи, моля, спазвайте противоепидемичните указания задължително отстояние пред гишетата на звената на БДС. Вчера в Кюстендилска област са подадени 28 заявления за издаване на лични документи.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети