Забравени в пандемията: Откриха възрастни испанци мъртви по леглата им

DenNews.bg
24.03.2020
размер на текста:

Испански войници, които помагат за овладяване на епидемията от коронавирус като дезинфекцират домовете, са открили изоставени починали възрастни хора по леглата в домовете им. Това обяви военният министър на страната Маргарита Роблес, цитирана от "Гардиън".
Роблес заяви, че военнослужещи са открили телата, докато са изпълнявали задълженията си.

"По време на някои посещения армията откри напълно изоставени възрастни хора, някои, от които са били мъртви в леглата си", разкри министърът пред телевизионната програма Ana Rosa.
Маргарита Роблес заяви, че подобно нехуманно отношение не трябва да бъде толерирано и че всеки, който пренебрегне отговорностите си, ще бъде съден.

2182 души са починали от коронавируса в страната, а заразените се увеличиха до 33 089.

Здравните власти разпространиха почти 650 000 бързи теста за коронавирус. В страната тестовете предимно се използват за здравните работници, възрастните хора по старческите домове и в най-засегнатите райони.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 потвърдени случаи, а починалите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 381 000 случаи и над 16 500 починали в 168 държави.


 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети